Web Analytics Made Easy - Statcounter

همایش شیرخوارگان حسینی هرساله با مشارکت مادران و شیرخوارگان آنها برگزار می‌شد اما امسال به دلیل شیوع ویروس کرونا مادران و شیرخوارگان آنها این مراسم را از خانه‌های خود برگزار و نذرنامه‌ را براساس سنوات گذشته قرائت کردند.

گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو: همایش شیرخوارگان حسینی از سال ۱۳۸۳ در تهران آغاز به مرور در سایر شهرها نیز گسترش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برای برگزاری این مراسم مجمع جهانی حضرت علی‌اصغر نیز تشکیل شد. از سال ۱۳۹۰ این همایش در بسیاری از روستاها، ۸۰۰ شهر ایران و کشورهای دیگر گسترش یافت. در این همایش مادران و کودکان شیرخوار شرکت می‌کنند و تعداد شرکت کنندگان در آن چندصدهزار نفر تخمین زده شده‌است.

این مراسم که تعداد شرکت کنندگان در آن تنها در شهر تهران در سال ۱۳۹۰ بیش از یکصد هزار نفر تخمین زده شده‌است، در ایران ثبت ملی شده و در خواست ثبت آن در میراث جهانی یونسکو نیز ارائه گردیده‌است.

اما همانطور که گفته شد، نخستین همایش شیرخوارگان حسینی در سال ۱۳۸۲ برپا شد و پس از آن، هرساله ادامه یافته‌است. در محرم سال ۱۳۹۵ خورشیدی، چهاردهمین دوره از مراسم همایش شیرخوارگان حسینی در شهرهای مختلف ایران و برخی کشورهای جهان برگزار شد. همایش شیرخوارگان حسینی در نخستین جمعه در دهه اول محرم هر سال برگزار می‌شود و در سال ۱۳۹۵ خورشیدی نیز این برنامه در روز جمعه ۱۶ مهرماه در ۴۱ کشور و بیش از ۴۰۰۰ شهر و روستا برپا شده‌است.

اما همایش شیرخوارگان حسینی امسال با شکلی متفاوت و با حضور نمادین برخی از خادمان مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) در 50 نقطه شهر تهران و در برخی از شهرهای کشور در مکان‌های مذهبی با فضای باز برگزار شد.

امسال یکی از این مکان‌هایی که خادمان مجمع جهانی حضرت علی اصغر(ع) به صورت نمادین در آن حضور داشتند فضای باز امامزاده صالح بن موسی الکاظم(ع) بود، در این مراسم گروه‌ تواشیح الغدیر به اجرای برنامه پرداخت و مداحان اهل‌بیت(ع) نیز در مدح و منقبت مقام حضرت علی اصغر(ع) به نوحه‌سرایی پرداختند.

از دیگر برنامه‌های این مراسم سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی خطیب موقت نماز جمعه تهران بود.

وی با تسلیت ایام سوگواری ماه محرم و با گرامیداشت یاد و خاطره حضرت علی اصغر(ع) اظهار کرد: امسال به دلیل شیوع این ویروس منحوس عزاداری‌ها با شکل متفاوت‌تری برگزار می‌شود، هرسال شاهد حضور مادران به همراه فرزندان‌شان بودیم، اما امسال هر خانه را یک حسینیه کردیم تا نام و یاد شش‌ماه امام حسین(ع) را زنده نگاه داشته و ایشان را واسطه قرار دهیم تا این ویروس از بشریت دور شود.

خطیب موقت نماز جمعه تهران در ادامه با تاکید بر این موضوع که خداوند انسان را براساس رحمت بی‌کران خود آفریده و هرگز نمی‌خواهد که انسان در رنج و عذاب باشد، خاطرنشان کرد: در ضرب‌المثل‌ها داریم که «گندم از گندم بروید جو ز جو»، یعنی انسان هرآنچه بکارد برداشت می‌کند، اگر امروز بشریت در پهنه هستی با ویروس کرونا سروکار و همه را خانه‌نشین کرده است نتیجه اعمال خود ما است.

صدیقی افزود: در آیات قرآنی درس‌ها و عبرت‌های بسیاری از گذشتگان برای ما به یادگار مانده است و دیده‌ایم که خداوند نابودی هر قومی را در زمانی قرار داده است که آنها کافر شده و ظلم و فساد کردند، بی‌عفتی، بی‌حیایی و فساد در ادارات و بی‌بند و باری در نظام خانواده نمونه‌هایی از گناه است که می‌توان به آن اشاره کرد، همین موارد باعث شده است که کفر و ناعدالتی جهان را فرا بگیرد.

وی با اشاره به اینکه خداوند در سوره فجر به خوش‌گذرانی و فساد برخی طبقات اشاره می‌کند که باعث فراگیر شدن ظلم در بشریت می شود، خاطرنشان کرد: عامل بعدی که برای انسان دردسر ایجاد می‌کند در سوره قلم به آن اشاره شده است، در این سوره آمده است که «ظلم و بی‌توجهی ثروتمندان به فقرا شرایط عذاب الهی را فراهم می‌کند».

خطیب موقت نماز جمعه تهران در ادامه با طرح این موضوع که در این عالم هستی هردردی که به انسان داده می‌شود درمان نیز دارد، گفت: خداوند در آیه 278 سوره بقره به این راه‌های درمانی اشاره می‌کند که از جمله آن تقوا، توسل، صبر و نماز است، با تقوا انسان می‌تواند توبه و از بدی‌ها پاک شود، یکی دیگر از راه‌های توسل که انبیاء نیز از آن بهره بردند دعا و گریه است.

صدیقی با اشاره به جریان مباهله و بهره‌گیری رسو ل اکرم(ص) از دعا و حضور کودکان در روز مباهله، گفت: زمانی که مسیحیان نجران می‌خواهند در مقابل حضرت محمد(ص) بایستند طرفین از حربه نفرین و دعا استفاده می‌کنند، این یعنی دعا می‌تواند سلاح بشریت باشد. پیامبر اکرم(ص) از امام حسن(ع) و امام حسین(ع)، حضرت زهرا(س) و امام علی(ع) در روز مباهله بهره برد و این یعنی حضور مادران و کودکان تضمین‌کننده اجابت دعا است.

وی در پایان تصریح کرد: امروز مادران و فرزندانشان می‌توانند از حربه دعا برای رفع این ویروس منحوس و ظهور منجی بشریت بهره ببرند، امام صادق(ع) در همین راستا در حدیثی می‌فرمایند «هرگاه دچار عذابی شدید مادران و فرزندان آنها را در مسجد جمع و گرد یکدیگر دعا کنید».

گفتنی است در این مراسم همچون رسم هرساله نذرنامه قرائت شد که در این نذرنامه مادران فرزندان خود را نذر قیام حضرت مهدی(عج) می‌کنند.

در بخشی از متن این نذرنامه می‌خوانیم:
"یا صاحب ‌الزمان (عج)، فرزندم را نذر یاری قیام تو می‌کنم که او را برای ظهور نزدیکت برگزینی و حفظ کنی، یا مسیح حسین، یا علی اصغر،‌ ادرکنی

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: همایش شیرخوارگان حسینی حضرت علی اصغر ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۰۴۲۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی به همت انجمن علمی ایران‌شناسی پنجشنبه 20 اردیبهشت 1403 با حضور پژوهشگران ایرانی و خارجی از ساعت 9 صبح تا 19 عصر در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار خواهد شد.

ارزیابی مکاتب ایران‌شناسی و ایران‌شناسان جهان، ایران‌شناسی و زبان‌ها و گویشهای ایرانی، ایران‌شنای و متون ادب فارسی، ایران‌شناسی و جغرافیا، ایران‌شناسی و تاریخ ایران، ایران‌شناسی و هویت ایرانی، ایران‌شناسی و فرهنگ و... از محورهای مهم این کنگره است.

بیش از 80 مقاله علمی و پژوهشی در این کنگره پذیرفته شده است. مقالات برگزیدۀ این همایش، در موسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) و در مرجع دانش سیویلیکا منتشر خواهد شد.

این کنگره با سخنرانی دکتر محمود جعفری دهقی، رئیس و دبیر علمی همایش، دکتر اصغر دادبه، دکتر زهره زرشناس و محمدعلی عزت‌زاده، دبیر اجرایی همایش، در ساعت 9 صبح پنج­شنبه 20 اردیبهشت در تالار فردوسی خانه اندیشمندان علوم انسانی کار خود را آغاز می‌کند. پس از پایان مراسم افتتاحیه نشست‌های تخصصی در سه تالار فردوسی، حافظ و خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی اجرا می‌شود. نشست پایانی کنگره با سخنان مهندس محمدرضا سحاب، قرائت بیانیۀ کنگره از سوی آقای زمان رضاخانی، گزارش برگزاری از سوی آقای محمدعلی عزت­زاده و سخنان دکتر محمود جعفری دهقی، تا ساعت 19 به پایان خواهد رسید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تجلیل از مادران دارای سه و چهار فرزند
  • روایت پری خانه ما از راز مادران چند شهید
  • ماماها، زنان را به زایمان طبیعی تشویق کنند
  • ۳ هزار زنجانی به مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی(ره)اعزام می شوند
  • ۳ هزار زنجانی به مراسم سالگرد امام راحل اعزام می شوند
  •  ۷۰۰ خانواده دارای فرزندان چند قلو تحت پوشش بهزیستی زنجان هستند
  • تجدید میثاق مسوولان حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (ره)
  • نخستین کنگره ملی ایران‌شناسی برگزار می‌شود
  • تجدید میثاق مسئولان حوزه حج و زیارت با آرمان‌های امام خمینی (قدس سره)
  • همایش مادران مقاومت در شهرستان ساوه