Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، هر ساله در روزهای آغازین ماه محرم و همزمان با روز هفتم این ماه، همایش شیرخوارگان حسینی به یاد طفل شش ماهه امام حسین، حضرت علی اصغر در سراسر کشور و برخی از کشورهای جهان برگزار می‌شود.

امسال برای اولین بار، سازمان بهزیستی در اقدامی نمادین و با حضور علی محمد قادری رئیس این سازمان به همراه ۴۵ نوزاد شیرخوارگاه‌های بهزیستی در همایش شیرخوارگان حسینی شهر تهران حاضر شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمد نصیری معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار مهر؛ با تاکید بر اینکه تقریباً در تمامی مراکز شیرخوارگان بهزیستی در کشور آئین شیرخوارگان حسینی اجرایی شد؛ گفت: در شهرهایی مثل ارومیه، اصفهان شیرخوارگان به مراسم و همایش اصلی واقع در شهر برده شدند؛ در برخی از شهرها هم مثل تبریز حتی ما میزبان این مراسم بودیم؛ یعنی شیرخوارگاه بهزیستی شهر، میزبان هیئات مذهبی بودند.

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور افزود: در تهران برای اولین بار با ۴۵ شیرخوار شش ماه تا یک ساله، همراه با مادران و همسران شهدا برای مراسم همایش شیرخوارگان حسینی راهی مصلی تهران شدیم و با حضور ریاست سازمان بهزیستی در این همایش شرکت کردیم.

وی در پاسخ به این سوال که کدام استان‌ها بیشترین میزبانی را از کودکان شیرخوار دارند؛ گفت: به طور کلی ۴۰ درصد از کل فرزندان بهزیستی در سه استان تهران، خراسان رضوی و کرمان هستند.

نصیری خاطر نشان کرد: زوج‌ها در استان‌های خراسان رضوی و تهران به ترتیب بیشترین درخواست را برای فرزندخواندگی دارند.

کد خبر 5557161 علی قدمی

منبع: مهر

کلیدواژه: بهزیستی همایش شیرخوارگان حسینی محرم 1401 شهرداری تهران شورای شهر تهران محرم 1401 کمیته امداد امام خمینی سیلاب آلودگی هوا سازمان بازرسی کل کشور ماه محرم گردشگری سازمان محیط زیست ترافیک قوه قضاییه پیر حسین کولیوند مترو شیرخوارگان حسینی سازمان بهزیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۳۶۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لشکرگاه افراسیاب در کدام نقطه تهران بود؟

همشهری آنلاین – حسن حسن‌زاده: روزگاری دولاب نه محله‌ای در شرق تهران، بلکه بزرگ‌ترین آبادی اطراف تهران به شمار می‌رفت. گستره‌ای وسیع که با چهار محله دولاب بالا، دولاب پایین، میان و عسگری شناخته می‌شد و پر بود از اراضی کشاورزی و باغ‌های سرسبز.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

سید تقی هاشمی دولابی، یکی از اهالی قدیمی دولاب، در باره حدود دولاب کهن می‌گوید: «اگر آبادی بزرگ دولاب را با تقسیمات شهری امروزی قیاس کنیم، دولاب تاریخی تمام منطقه ۱۴، بخش‌هایی از مناطق ۱۳ و ۱۵ را دربرمی‌گیرد. اما تا دوران صفویه آبادی بزرگ دولاب روستایی وسیع از توابع ری بود و در همسایگی تهران قرار داشت و از جنوب به ری و از شرق هم به کوه‌های دوشان تپه که کشاورزان قدیمی دولاب به آن کوه‌سپاه می‌گفتند می‌رسید.»

دولاب علاوه بر این که آبادی بزرگی بود در بیخ گوش تهران قدیم، قدمت بسیار داشت تا جایی که به گواه منابع مکتوب این آبادی از تهران نیز قدیمی‌تر است. علیرضا زمانی، تهران‌پژوه، در این‌باره می‌گوید: «رد پای نام دولاب در بسیاری از وقایع تاریخی و منابع مکتوب دیده می‌شود؛ از لشکرگاه افراسیاب در اساطیر باستانی ایران تا حمله محمود غزنوی به ری. با این بیان قدمت زندگی در دولاب از تهران هم بیشتر است و می‌توان گفت که قدمت این آبادی به بیش از هزار سال می‌رسد. گواه این مدعا دانشمندی به نام ابوالبشر دولابی است که هزار و ۲۰۰ سال پیش در دولاب که روستایی در مجاورت ری بود زندگی می‌کرد.»

نام دولاب اگرچه با تاریخ تهران و ری گره خورده، اما در نقاط مختلف کشور نیز نامی آشناست؛ چرا که در شهرهای مختلف ایران از اصفهان تا قشم و کامیاران هم محله‌هایی به همین نام وجود دارد. برای رمزگشایی از این ماجرا باید سراغ ریشه نام دولاب و وجه تسمیه آن برویم. هاشمی در این‌باره می‌گوید: «واژه دولاب از دو واژه «دلو» و «آب» ساخته شده. دلو یعنی سطل بزرگی که در گذشته با چرم دوخته می‌شد و با آن از چاه آب یا خاک می‌کشیدند و دولاب هم به جایی می‌گفتند که با دلو از چاه آن آب بکشند.» زمانی دراین‌باره می‌گوید: «دلوآب یا دولاب به تکنولوژی‌ پیشرفته‌ای در تمدن آبی ایران گفته می‌شد که در دوران هخامنشی به کار می‌رفت و از آن به تکنولوژی پرشین ویل هم یاد شده است. از آنجایی که آبادی دولاب زمین‌های کشاورزی بسیار داشت که برای آبیاری آن لازم بود با چرخی که بالای چاه قرار می‌گرفت از دل چاه آن آب بکشند، این نام روی این آبادی ماند و آبادی‌های بسیاری در نقاط مختلف کشور هم با همین اسم شناخته می‌شود.»

کد خبر 850276 برچسب‌ها تاریخ - باستان‌ شناسی محله هویت شهری همشهری محله تاریخ عمومی ایران

دیگر خبرها

  • پرترددترین جاده کشور کدام است؟
  • درخواست فوری باشگاه پرسپولیس: مثل استقلال نگاهمان کنید
  • کدام مناطق بیشترین سهم از ساخت ۱۵۰۰ واحد مسکونی را دارند؟
  • کدام استان‌ها بیشترین شهدای مبارزه با مواد مخدر را دارند؟
  • درخواست مجوز برای این صنف بیشترین تقاضا را دارد | ۲۵ اردیبهشت ؛ پایان مجوزهای کاغذی
  • حسینی در صدر ۶ داوطلب برتر جمعیت هلال احمر کشور در سال ۱۴۰۲
  • لشکرگاه افراسیاب در کدام نقطه تهران بود؟
  • ۴ هزار مددجوی بهزیستی اصفهان شاغل شدند
  • کدام کشورها خواهان محصولات شیلاتی قشم هستند
  • خانواده ۵ معلولی در دشتستان صاحب خانه می‌شوند